Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

“Να φάει τον Βαρουφάκη” ζήτησαν Μέρκελ-Ολάντ από τον Τσίπρα



«Σάρκα και οστά» σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Realfm πήραν τα σενάρια που είχε αποκαλύψει από τις αρχές τις εβδομάδας το EΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ σύμφωνα με τα οποία ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ "έχει στοχοποιηθεί" και αποτελεί την "Ιφιγένεια" που ζητούν να "θυσιάσει" ο Έλληνας πρωθυπουργός τα κέντρα εξουσίας των Βρυξελλών και του Βερολίνου. Η απίθανη πρόταση, "στείλ’ τον στο ΥΠΕΣ" και ποιος την έκανε. Δεν θα είναι" ισοδύναμο μέτρο" η «θυσία του Γιάνη» λένε κύκλοι του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου.


Φαίνεται ότι η χθεσινή μαραθώνια επταμερής σύσκεψη κορυφής για το ελληνικό θέμα που έληξε τις πρώτες πρωινές ώρες και είχε στόχο να “ξαναβάλει στις ράγες” τη διαδικασία της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, εκτός από τους παρόντες είχε έναν ακόμα “πρωταγωνιστή”.


Τον ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη, στον οποίο αν και απόντα αναφέρθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες του Ν. Χατζηνικολάου τόσο η Αγκ. Μερκελ όσο και ο Φρ. Ολάντ.


Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ηγέτες φέρεται να ζήτησαν ευθέως την αντικατάστασή τουκαι μάλιστα άμεσα (πριν το επόμενο έκτατο Eurogroup), ενώ χαρακτηριστική ήταν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η «πρόταση» του Γάλλου προέδρου : “Βάλ’τον κάπου αλλού, γιατί δεν τον βάζεις στο ΥΠΕΣ”, εννοώντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να συνεχίσει η κυβέρνηση να κεφαλαιοποιεί την υψηλή δημοφιλία του Έλληνα ΥΠΟΙΚ στην εσωτερική κοινή γνώμη χωρίς να «ενοχλεί» τους κύκλους των Βρυξελλών και του Βερολίνου.


Η αποκάλυψη αυτή στο Real Fm στο περιθώριο των χθεσινών συναντήσεων κορυφής και της μίνι-σύσκεψης που ακολούθησε, επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ το οποίο αποκάλυπτε ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά γραφεία σενάριο « εξόντωσης» του Γ. Βαρουφάκη, καθοδοηγούμενο από κύκλους πολιτικούς, δημοσιογραφικούς και επιχειρηματικούς που βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τις Βρυξέλλες (Ντάισελμπλουμ ), την Φρανκφούρτη( ΕΚΤ), το Βερολίνο (Σόιμπλε).


Ενδεικτικό του πολέμου που ασκείται εις βάρος του Έλληνα πολιτικού και από ελληνικά ΜΜΕ η κορύφωση της προβολής της “φάρσας” γερμανικού καναλιού στην προσπάθεια να περάσει ως ασεβής η συμπεριφορά από πλευράς Βαρουφάκη και να δικαιολογήσει το ότι αποτελεί πια «persona non grata» στο Βερολίνο αλλά και με μεγάλο τμήμα του Eurogroup.


ΟEconomist αφού κάνει αναφορά στη δύσκολη διαπραγμάτευση που περιμένει τον Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ σχολιάζει: «Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να κάνει μια καλή αρχή με την αντικατάσταση του φλύαρου υπουργού Οικονομικών του, Γιάνη Βαρουφάκη, με έναν υπουργό πιο ρεαλιστικό. Θα είναι καλύτερα επίσης αν διέκοπτε τη συνεργασία του με τους Ανεξάρτητες Ελληνες που είναι δεξιό κόμμα και ζητούσε συνεργασία με το Ποτάμι».


Ο κ. Τσίπρας αναφέρει το δημοσίευμα δεν πρέπει να χάσει άλλες ευκαιρίες αν θέλει η χώρα του να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. «Αν δεν κινηθεί γρήγορα θα ανακαλύψει σύντομα ότι οι ευκαιρίες του και οι πιθανότητές του για παραμονή έχουν εξαντληθεί».


Δημοσίευμα των FT επικαλείται πηγές σύμφωνα με τις οποίες τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος, όσο και ο Γάλλος πρόεδρος έθεσαν στον Αλέξη Τσίπρα χθες θέμα συμπεριφοράς του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Ειδικότερα, φαίνεται ότι ζητήθηκε από τον κ. Τσίπρα να κάνει συστάσεις στον υπουργό του, αναφορικά και με την έκθεσή του στα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα.


.Οι ίδιες πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να μην έδωσε καμία συνέχεια στις προτροπές της Γερμανίδας καγκελάριου και του Γάλλου προέδρου μένοντας πιστός στη γραμμή ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι “ανεξάρτητη και υπακούει μόνο στην εντολή του ελληνικού λαού”, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθώντας και την ενορχηστρωμένη επίθεση από γνωστά κέντρα και στο εσωτερικό της χώρας κατά του Γ. Βαρουφάκη εκτιμούν πλέον ότι ο ΥΠΟΙΚ αποτελεί τον πρώτο στόχο ενός σχεδίου που η βασική του κατάληξη είναι να πλήξει τον Έλληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να την οδηγήσει σε συνθηκολόγηση τόσο στο ευρωπαϊκό μέτωπο όσο και στο εσωτερικό αναγκάζοντας την να προσεγγίσει το φιλομνημονιακό τμήμα του ελληνικού κοινοβουλίου (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ).


Κύκλοι τόσο στο Μαξίμου όσο και στην Κουμουνδούρου απέκλεισαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο τόσο ο Γ. Βαρουφάκης όσο και οποιοδήποτε μέλος της ελληνικής “εκλεγμένης από το λαό” κυβέρνησης, να συμπεριληφθεί στα “ισοδύναμα μέτρα”οποιασδήποτε συμφωνίας με τους δανειστές και τους “θεσμούς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου